neděle 31. ledna 2010

Takže zítra....


Tak už je to tady. Balení mám víceméně za sebou. Už si jen naposledy napustím vanu a naposledy se vyspím a v pondělí 1.2. v 9:00h přijede auto, všechno se naloží a bude to pryč. Celá jedna etapa mého života skončí a začne nová. Pořád se toho bojím a říkám si, že se určitě stane něco díky čemu to všechno bude jinak. Ale asi ne. Asi tentokrát budu skutečně bydlet sama. Vůbec tomu nemůžu uvěřit. Už zítra budu spát v novém bytě. Za oknem mi budou projíždět vlaky a já je budu moct pozorovat. Vlastně jsem si trošku nevědomky splnila sen. Od dětství mám ráda vlaky a bydlet vedle trati jsem si vždycky přála (a neptejte se proč, prostě se ráda dívám na vlaky). Tady jsem zjistila, že mým nejbližším sousedem je vlak až ve chvíli kdy už byla podepsaná smlouva :)
Pořád se trochu bojím, mám pocit, že je to velký krok. Bydlet sama. Že najednou budu opravdu muset být dospělá. Že všechno budu muset zvládnout sama. Mám strach, že zjistím, že jsem vlastně úplně neschopná.
Původně jsem se strašně těšila, jak budu sama svým pánem a nebudu se muset na nikoho v tom bytě ohlížet a tak, ale nejdnou mám pocit, že to bude šílené. Že zblbnu když budu pořád sama. Sice jsem hodně v práci, ale stejně. Když už budu doma tak tam nebude nikdo na popovídání. Bude to nezvyk. Velký nezvyk.
Zatím jsem, ale ještě pořád ve starém bytě. Obklopená krabicemi a polorozloženým nábytkem, který ani nevím jestli se mi všechen do toho nového bytu vejde :)

A do toho všeho zmatku jdeme ještě večer do divadla. Tedy ne tak úplně. Jdeme s rodiči na La Putyku. Konečně jdou taky naši jednou mezi lidi. HURÁ!
Ale teda ne, že bych se nebála. Ne toho, že tam jdu s rodiči, ale toho, že tam vůbec jdu. Takový vítr jako ve čtvrtek kdy jsem tam byla sama nemám, ale stejně. Setkávání s některými lidmi je zvláštní. Nevím že já si vždycky musím pořídit tak zamotané vztahy. Tak komplikované a nejasné. Ach jo.

pátek 29. ledna 2010

Big move starts today...

Už to začalo. Dnes jsem složila prvních 9 krabic. Mám v nich celý obývák. Je to trošku peklo na zemi, ale nějak se to snažím zvládnout. Nemám vůbec žádnou energii ani náladu balit, ale stěhování se blíží. Podařilo se mi ukecat otce, že nepojedu v sobotu do školy a tak budu mít o pár hodin víc na balení. Zítra mně čeká ložnice a kuchyň. Občas mám pocit, že z toho zešílím. Nějak to všechno nestíhám. Potřebovala bych zastavit čas. Aspoň na chvíli.
Do toho jsem se šíleně zamilovala a tak poslední na co bych měla myšlenky jsou krabice. A taky mně popadla nějaká nakupovací mánie a s ní spojený módní fanatismus. Denně sjíždím lookbook.nu a myslím, že už z toho blbnu. Pořídila jsem si teď spoustu nových botiček a šatiček a taštiček a spoustu toho mám ještě v plánu :) Tak to co mám nějak nafotím a pochlubím se, je čas začít se vytahovat šatníkem když už mám takový rozsáhlý :)
Je skoro půlnoc, půjdu spát, zítra mě toho čeká strašně moc. Ale zítra už to budu vážně fotit a dokumentovat, protože tohle je zase akce století :) skoro jako naše loňské stěhování s Janinou, ikdyž to bylo ještě o to šílenější, že jsme do toho dělaly rekonstrukci. Pořád přemýšlím co si dám kam v novém bytě a jak to tam vychytat aby to bylo originální a přesně podle mě. A nějak mě nic nenapadá :( asi natřu jednu zeď na růžovo a druhou na černo...sunshine kombinace forever :)

pondělí 25. ledna 2010

Vydrž prťka vydrž!

Právě jsem si uvědomila, že začínám psát blog jen když jsem naštvaná, nebo procházím nějakou nepříliš příjemnou změnou. Napíšu většinou tak dva tři příšpěvky a potom toho nechám. Zapomenu na to, nebo mě to prostě přestane bavit. Přitom v mém životě se pořád dějí nějaké blbiny, kterébych mohla psát :) a tak to tentokrát zkusím vydržet déle než tři příspěvky ;-)

pondělí 18. ledna 2010

Něco končí a něco začíná....

Dnes mi volal pan makléř a potvrdil mi byt. Večer budu podepisovat smlouvu. Jsem z toho bez sebe štěstím a nervozitou. Končí období hledání a nastane období stěhování. Všechno zabalit, připravit. Na nic nezapomenout. V tom obrovském množství věcí, které jsem za tři roky samostatného bydlení nashromáždila, nadlidský výkon. Vůbec nechápu proč mám tolik věcí. Asi jsem po dědečkovi sdědila sběratelskou vášeň :) Vzpomínám si jak když jsme po jeho smrti uklízeli chatu našli jsme v krabičkách od fotopapírů vylisované obaly od hašlerek. Přesně podle jeho životního hesla "Co kdyby se to někdy na něco hodilo". Našli jsme tam tehdy ještě spoustu dalších pokladů. Třeba starou vojenskou polní studnu (nefunkční samozřejmě), nepřeberné množství šroubků, matiček, kovových tyček a dalších nezbytností. Asi 30m koberce tzv. kokosáku ve kterém bydlely myši a vosy :) Sekerky všech možných tvarů a velikostí, pilky na všechny druhy materiálů, asi 10kg "medvědího hovna" a milion souprav na zpracování laminátu a neskutečné množství dehtu. Dědeček zastával názor, že co neopraví medvědí hovno, opraví laminát a dehet :) jo byla jiná doba, dneska všechno opraví lepenka nebo gaffa :-D
Já naštěstí (nebo boužel?) takové poklady při vyklízení bytu nenajdu, ale myslím, že mne opustí větší než malé množství oblečení, které už prostě nenosím a vím, že už nikdy nosit nebudu. Asi ho donesu holkám do práce, určitě se jim bude něco líbit, je škoda to vyhodit nebo rozstříhat.

Vlastně se na to stěhování docela těším, Janinka mi slíbila, že mi přijede pomoct. Janina a její břuch :) Pořád to její těhotenství nějak nestíhám. Přijde mi to jako včera co jsme se spolu stěhovaly do našeho prvního bytu a najednou je ona těhotná a bude se vdávat :) Zvláštní. Prožívám to jak kdyby to bylo moje vlastní těhotenství :) ultrazvuky, vyšetření...je to síla. Když jsme se viděly naposledy, sahala jsem jí na břicho když mímouš kopal a i když to zatím není cítit tak zvláštně to břicho vybrovalo :) Je to úžasný. Naprosto neuvěřitelný a nepopsatelný. Začínám se těšit na svoje vlastní těhotenství jednou. Jestli nějaké přijde.
Já největší nepřítel dětí jsem je začala mít ráda. Asi vážně stárnu. Ještě před rokem mi při slově "dítě" naskakovala mokvavá vyrážka :) a teď bych si klidně nějaké pořídila. Kdyby bylo s kým.

Ale to je asi to poslední co by mě zajímalo. Procházím teď nějakým divným obdobím kdy jsou mi chlapi fuk. Nikoho nehledám, však on se nějaký objeví. Pár vyhlídlích bych měla, ale bojovat se mi nechce. Oni jsou přece lovci, ne? Tak sedím, tvářím se jako plachá laň a čekám :)

Začala jsem dnes držet dietu (to by mé šance u mužů též mohlo zvýšit). Ráno jsem stála na váze. 71,5kg. Pevně věřím, že tentokrát už se na těch 60kg dostanu. Jsem racionální a vím, že mých vysněných 55kg nikdy nezískám. To bych musela přestat úplně jíst a strašně moc cvičit a to nehodlám, to zase mám svoje tělo ráda. 60kg bude tak akorát na velikost 38 :) Už aby to bylo, začínám být opravdu hodně naštvaná, že se vejdu do dvojích kalhot a jedné sukně :/

neděle 17. ledna 2010

The Beginning

A je to tady, už zase sedám k počítači s pocitem, že je čas psát blog. A tentokrát asi skutečně ano.
Začíná nová etapa mého života. Budu bydlet sama. Zítra zavolám makléři a domluvím si podpis smlouvy. Bude to velký krok, ale já vím, že jsem na něj připravená. Na konci ledna to všechno prokukne. Zabalit, přestěhovat, zorganizovat, vybalit. Bude to spousta práce, ale já se těším. Moc se těším. Moje malé 2+1. Moje malé království.

Dlouho jsem přemýšlela jestli to opravdu chci, jestli je to skutečně to po čem toužím. Vracet se každý den do prázdného bytu. Dnes jsem také přišla do prázdného bytu. Spolubydlící je na několik dní pryč. A byl to zvláštní pocit. Jsem už asi dost stará na to abych to zvládla, protože mi to přišlo naprosto přirozené. Udělala jsem několik automatických činností jako vždy když přijdu do prázdného bytu a pochopila, že dokud nebudu bydlet úplně sama, nikdy nebudu na 100% dospělá. Ta maximální zodpovědnost, která tím vzniká je nedocenitelná. Najednou nemůže člověk nic na nikoho přehodit. Je neumyté nádobí? Špinavá vana? Fajn, musíte jít a udělat to, protože najednou není nikdo koho by to náhodou mohlo napadnout a vy to nemuseli dělat.
Mám 4 kočky. Už nebudu moct od dveří po cestě do práce zavolat "nakrm je, díky" a zabouchnout...budu muset vstát o 10minut dřív a nakrmit. Budu na všechno sama. Když to zvládnu, bude to důkaz mé dospělosti, mé samostatnosti. Když to nezvládnu? Bude to důkaz toho, že moji rodiče mají pravdu. Že nejsem dospělá.