neděle 11. prosince 2011

Letní hubnutí

Vedena myšlenkou "v létě se dobře hubne" a s vidinou volného srpna jsem přesvědčila svou matku aby se mnou hubla :-) a ona překvapivě řekla, že ano a začaly jsme. Začaly jsme slibně. Měsíční program na hubnutí s přesným rozpisem jídel. 14dní bez příloh a potom jednou denně příloha. Parádička. K tomu jsem začala běhat (mám za barákem přírody jak nas**** tak je konečně kde) a taky aspoň jednou týdně cvičila. Prvopočáteční váha 81kg. Konečná 76kg. Takže krásných 5kg dole. U matky nebudu taktně uvádět čísla, ale za srpen shodila 5kg a rozhodně v tom pokračovala dál a v tuhle chvíli už má dole skoro 10kg (narozdíl ode mě :-/) a to už dávno žádnou dietu nedrží, jen se "hlídá" jak ona říká.

New life starts in summer

Tenhle nadpis jsem si předepsala už 1.července. Asi jsem tomu vážně věřila. Tak trochu to tak opravdu je. Prázdniny byly asi nejvíc změnové období za poslední dobu.
Protože mě v červnu vyhodili z nové práce (kvůli které jsem opustila svůj milovaný Rubín) tak jsem červenec strávila doma, hledáním místa, koukáním do zdi, nicneděláním, ježděním po výletech s rodiči a modlením se ať už je proboha konec července a já se stěhuju. To totiž je asi ta největší změna (když vynechám tu práci).

Na Náměšti a v okolí...

Abych vás netýrala 100 fotkami v jednom příspěvku tak jsem se rozhodla brněnský výlet rozdělit na dvě části.

Botanická zahrada a arboretum Mendelovy Univerzity v Brně 12.7.2011

Vyrazili jsme s rodiči do Brna už časně z rána, těšila jsem se, protože jsem byla ráda, že taky na chvíli budu z Prahy venku a užiju si volno jinak než sezením u počítače nebo televize.
Pro méně znalé pouze podotknu, že arboretum, neboli dendrologická zahrada je sbírka živých dřevin, taková botanická zahrada, ale se zaměřením na šlechtění a pěstění různých druhů. V tom brněnském je navíc veliký skleník plný orchideí, což byl popravdě náš hlavní cíl.

pátek 9. prosince 2011

Wait for it...

5 měsíců...na jednu stranu zatraceně dlouhá doba, během které se toho stalo tolik, že si vůbec neumím představit jak to všechno dopíšu. Na druhou stranu to uběhlo tak strašně rychle, že mi to přijde jako včera.
Nejdřív jsem nic dopisovat nechtěla, ale Janina zažádala, že si chce zavzpomínat na léto. Tak tedy očekávejte smršť příspěvků, nebo spíš fotek, protože psát toho asi moc nebudu :)