neděle 17. června 2012

Bublanina

Tento příspěvek je věnován Janině, která mě pořád otravuje ať udělám blok o vaření a já jí to pořád slibuju a skutek utek :-)
(Ale číst a klidně i upéct si to můžete všichni ;-) )

Tohle je recept na nejjednodušší bublaninu co znám. Těsto trvá asi 5min a pak se to už jen peče. Teď v období jahod a třešní to považuji za nutnost uveřejnit, třeba to někdo oceníte :-)
Tak tedy, budete potřebovat:¨
mísu, mixer, hluboký plech, troubu a dvě ruce (ale já to zvládla i s jednou vpodstatě :) ) a taky ještě 180g hladké mouky, 160g polohrubé mouky, 80g tuku (třeba Hery), 140g moučkového cukru, 1 kypřící prášek, 2 vejce, 2dcl mléka, vanilkový cukr, 500g čerstvého nebo kompotovaného ovoce; tuk na vymazání a hrubou mouku na vysypání plechu


Vymažte a vysypte plech, v tomto pořadí, opačně to nefunguje :-) a zapněte si troubu na 150°C ať se vám pěkně předehřeje.
Teplé mléko (stačí pokojová teplota), cukr, vejce a rozehřátý tuk dáme do mixéru a mixujeme 2 minuty. Mezitím si prosijeme mouku dohromady s kypřícím práškem (ale když neprosejete a jen smícháte mouku s práškem nic se nestane, ale prosít je to lepší). Smícháme dohromady směs z mixeru s moukou a s vanilkovým cukrem. Nalijeme do pekáče, rovnoměrně rozmístíme ovoce (když kompot tak okapaný) a dáme péct do trouby na 20-30minut dokud nemá krásnou barvičku a špejle kterou do ní zapíchneme není úplně suchá.



Necháme vychladnout nebo papáme ještě vlažné :-)
Dobrou chuť...

1 komentář:

  1. Haha, skutečně jsem si to přečetla u snídaně :-D

    OdpovědětVymazat