středa 11. dubna 2012

Internationale Orchideen-Welt 30.3.2012

Stejně jako vloni jsme i letos zamířili na otočku do Drážďan na výstavu Dresdner Ostern v jejímž rámci je obrovská mezinárodní výstava orchideí.

Stejně jako loni to i letos stálo za to. A nejen orchidee. I když ty jsou prostě dokonalé a nádherné. Letos zde bylo neskutečné množství střevíčníků všech možných barev a tvarů. Některé orchidee vytvářejí neuvěřitelně nádherné květy, které ani nevypadají jako skutečné, ale spíš jako vytvořené počítačem.
Musím říct, že čím dál více toužím po cestě někam do přirozeného prostředí orchideí. Tedy někam do Barmy, Thajska apod. Protože orchidej jest rostlina tropická, v deštném pralese žijící.
Kromě orchideí zde byly i tradiční německé velikonoční kýče, ukázky domácích zvířat (letos tam měli i lamy :-) ), také výstava koček a trh s všemožnými více čí méně blbými věcmi. Člověk si zkrátka za svých 7€ opravdu užil.
Máma si nakoupila orchidee, všelijaké botanické skvosty, protože ona teď povýšila a už nepěstuje obyčejné orchidee z baumaxu, ale všelijaké divnokvětiny s miniaturními květy apod. Navíc jsem ji letos donutila k nákupu tří cibulí amaryllisu po kterém toužím už jakou dobu. Tři cibule za 5€ no nekupte to, že jo :-)

Teď už k fotkám ať se můžete také pokochat tou krásou.





































A na závěr já abyste mi věřili, že jsem tam byla :-)




A ještě ukázka toho co jsem si tam koupila já, mimo kytek.



2 komentáře:

  1. Ty bláho, krásný fotky, nádherný barvy :) Já teda o kytkách vím úplný prd, ale vypadá to pěkně :) A ty zkrácený vlasy máš moc pěkný, takovej účes á la Kleopatra :) Moc Ti to sluší :)

    OdpovědětVymazat
  2. ahoj jsme tvé nové fanynky moc se nám tvůj blog líbí je strašně neotřelý a krásný, ten design se ti moc povedl! :-)
    jesti budeš tak hodná tak mrkni i k nám na blog
    http://handbagforladies.blogspot.com/
    budeme moc rády, když se přidáš :-)

    OdpovědětVymazat