sobota 16. června 2012

Květen

Nebudu se omlouvat, že jsem dlouho nepsala, mělo to tentokrát větší důvody než lenost. Vlastně jsem v tom docela nevinně. Ale vezmu to pěkně popořadě.
Na začátku května jsem měla dovolenou. Moc jsem se na ní těšila, protože to byla moje první dovolená v životě. Měla jsem volno 9 dní a považovala to za neuvěřitelné. Odjela jsem na naši chatu u Slapské přehrady. Je to jedno z mých nejmilovanějších míst. Mimo civilizaci. Bez elektřiny, bez vody, bez jakýchkoliv technických vymožeností. Největší technická pecka je dvouplotýnka na propan-butan :-)
Vyšlo mi krásné počasí, přijela jsem v pondělí autobusem a těšila se, že se vyhnu všem zamilovaným párečkům světa, protože1.máj strávím sama se sebou uprostřed lesa. Kdyby mě neobtěžoval soused a nebyla od čtvrtka zima jak ve sklepení vydržela bych tam určitě i přes víkend. Ale boužel, když jsem už třetí den topila v kamnech, protože ze středy na čtvrtek začaly bouřky a ochladilo se, pochopila jsem, že je čas vrátit se do Prahy. Asi nemusím říkat, že jak jsem vytáhla paty z lesa, udělalo se vedro a celý víkend svítilo sluníčko a bylo krásně. (Prokleté zákony schválnosti)
Stejně jsem si odpočinula. Založila záhon na kytičky, vyplela a zvětšila záhon na zeleninu a pěkně všechno zasela. Ředkvičky, mrkev, afrikány, slunečnice, laskavec, kopretiny, různé druhy salátů...no parádička, jen aby to vyrostlo a žádná zvířata mi to nesnědla :-)


V úterý po návratu  z dovolené mně rozbolela ruka. Nijak mě to nepřekvapilo, asi od 13ti se mi jednou za čas vrací zánět šlach v zápěstí a tak jsem nasadila dvakrát denně krém a dala si na ruku ortézu aby to mělo aspoň trošku klid. Protože klid je to na šlachy nejlepší.


Uběhlo 14dní kdy jsem normálně chodila do práce a ruka začínala bolet víc a víc a víc. Jako by to, že jí natírám krémem a mám jí "v klidu" mělo spíš opačný účinek. Tak jsem se sebrala a šla k doktorce. Pravou ruku mám jen jednu a jako pravák jí docela potřebuju :-) Paní doktorka mi nasadila ortézu (takovou velikou, jinou než mám doma), řekla ať si to dál 2x denně natírám, vůbec s tím nehýbu a dala mi na 14 dní neschopenku. A tak jsem nastoupila na svou první nemocenskou.
Po zjištění, že vlastně nemůžu vůbec nic dělat, protože mě okamžitě ta ruka začíná bolet jsem poněkud poklesla na duchu a doufala v brzké zlepšení. Abych svým šlachám ulevila jsem si i myš u pc přehodila na levou ruku :)
Takže jsem polovinu května strávila doma v posteli, u počítače nebo o televize.
Snažila jsem se jakkoliv zabavit tak jsem hodně moc pekla. Jakože fakt obden nový koláč nebo nějakou buchtu. Tak když budete chtít můžu se s vámi podělit o nějaké báječné recepty, které jsem vyzkoušela. Chtěli byste? :-)

A závěrem nesmím zapomenout na důležitou věc, která se v květnu stala a to ta, že jsem se konečně sešla se svou internetovou známostí :) Což tedy je také něco co tak úplně nevíte, před nějakou dobou jsem se rozhodla, že zkusím štěstí jinde než u mužů, kde jsem ho nikdy moc nenašla a šla na internetové seznamky hledat ženu. Na internet, protože jsem nevěděla kde jinde se nějak rozumně a vážně seznámit. Představa že jdu do klubu pro lesbičky a tam na někoho mrkám mi přišla dost děsivá. A ženu protože proč ne :-) Ne vážně, nikdy jsem s tím neměla problém, holky se mi vždycky líbily a po posledních dvou zkušenostech s muži jsem vůči nim nějaká zablokovaná. Nedokážu jim už vůbec věřit a přijdou mi dost odporní. Je to takový zvláštní silný vnitřní pocit, který se těžko popisuje.
No a tak jsem odpověděla na inzerát na jednom serveru pro lesbičky a začaly jsme si s jednou slečnou psát maily. 20.května jsme se poprvé sešly, vzala jsem jí na procházku z Letné na Smíchov a bylo to naprosto úžasné. Skvěle jsem se bavila. Máme toho hodně společného a nikdy by mě nenapadlo, že po Janině ještě někdy potkám takhle spřízněnou duši. Tak třeba to bude dobré a já budu šťastná a spokojená konečně taky chvíli :-)





PS: Koncem května jsme zajeli na chatu zkontrolovat rostlinstvo a vypadalo to opravdu suprově (viz. fotky)




2 komentáře:

  1. tyjo já chci taky zahrádku <3 a přeju, ať všechno vychází :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věř mi, že takovou jako máme my, by jsi asi nechtěla :) Tam je pořád jen spousta práce a výsledek se nedostavuje :/ :D

      Vymazat