úterý 24. ledna 2012

Zázrak jménem BB Cream

Je to asi 14 dní co se na plurku začali objevovat nadšené výkřiky našich holek nad tímto výrobkem, nejdříve jsem tomu nevěnovala pozornost, ale když výkřiků přibývalo, začala jsem se zajímat. Nejdřív se mi to nezdálo, nejsem moc typ na módní záležitosti a čím víc kolem mně někdo něco chválí tím méně mám touhu si to pořídit, ale nakonec byla moje zvědavost silnější a já se stala také šťastnou majitelkou tohoto malého zázraku.


Jakožto starý skeptik jsem neočekávala zázrak, spíše jsem čekala, že budu naštvaná, že jsem utratila dvě stovky za něco co nefunguje tak jak slibuje. A to dokonce i přesto, že se spoustou výrobků od Garnier mám dobré zkušenosti.

Klasický BB Cream je ovšem něco trošku jiného a ten kdo ho zná a bude tady očekávat to stejné bude zřejmě zklamán. BB Cream (tedy ten původní) je jakýsi překrývací krém pro vady pleti. Dá se používat i pro zakrytí jizev a u nás v Čechách se něco podobného prodávalo kdysi v teleshopingu (název mi vypadl). Zázračný krém, který skryje veškeré nedokonalosti a navíc chrání před UV zářením, má vlastnosti denního krému a zmatňuje pleť.
BB Cream od Garnier je řekněme "tónovací krém na bázi klasického BB creamu". Rozhodně neskryje všechny nedokonalosti, ale značně je zakryje. Já osobně nemám ráda makeupy, cítím se vždycky jako bych měla na obličeji masku, pořád se bojím že se mi někde setře nebo že si umažu oblečení. Úplně vždycky cítím jak se moje pleť pod tou vrstvou dusí a představa denního používání mě děsí, protože na mou pleť je ideál použít denní krém, makeup a potom ještě přepudrovat a to je časově poněkud náročné a ještě navíc si myslím, že z toho ta pleť není úplně nadšená.
BB Cream od Garnier uvádí, že je 5v1 - hydratuje, rozjasňuje, má UV filtr, tónuje a kryje nedokonalosti. To jsou samé věci co by se mi líbily kdyby byly pravda :-) a překvapivě jsou.

Roztírá a vstřebává se jako klasický denní krém, konzistenci má ale spíše jako makeup. Je potřeba ho rozetřít opravdu rychle, protože se vstřebává skutečně hodně rychle. První tak minutu, dvě po aplikaci jsem byla úplně v šoku, protože jsem měla přesně stejný pocit jako při použití makeupu, tedy pocit masky. Ale potom to najednou zmizelo a jako bych měla obličej natřený klasickým denním krémem a tak to zůstalo zbytek dne, příjemný pocit svěžesti. Jelikož jsem poslední dobou taková divně flekatá a zase se mi začalo dělat akné a černé tečky, (přece jen vysazení antikoncepce a moje pracovní prostředí-klimatizace, prach a umělé osvětlení v kombinaci s mou mastnou pletí dělají své) hodně mně zajímalo hlavně tónovaní a překrývání nerovností. Po ustálení (nevím jak jinak popsat těch prvních pár minut) se fleky vytratili a vypadala jsem zase trošku víc jako člověk :-) a vydrželo to až do večera. I přes to, že si v práci sahám na obličej, převlékám se (krém se překvapivě neotírá do oblečení!) a potím se a tak vůbec (a navíc ta prokletá klimatizace).
Trpím na mastnou pleť, takže "nelesknout se" je mým snem. Pouze pudr na krému mi nedrží, ale když se přepudruju přes BB Cream tak jsem matná celý den a po lesknutí ani stopy. Samotný krém  bohužel moc nematuje. Je ale opravdu lehký a přiměřeně kryje, takže obličej působí přirozeně. Takže už nikdy víc pocit masky na obličeji!!! 


Vlevo před, vpravo po aplikaci.


Ještě musím dodat, že mě příjemně překvapilo jak jemnou pleť mám po odlíčení. Když si sundám makeup, moje pleť je vysušená a vypadá ještě hůř než normálně. Takže Garnier BB Cream skutečně hydratuje jako o život :-)

2 komentáře:

  1. To jsem rada, ze ses zaradila mezi nas - velke nadsence. Ja BB krem uplne miluju a i kdyz ten od Garnieru neni uplne jako ten klasicky, taky mi perfektne vyhovuje <3

    OdpovědětVymazat
  2. Ono asi taky záleží na značce make-upu, který člověk používá...ty levnější samozřejmě asi nebudou žádná hitparáda co se po odlíčení týče:)

    OdpovědětVymazat