úterý 6. srpna 2013

Mám nového kamaráda.

Tak jsem si 3.8. přivezla domů nového spolubydlícího. Je to takový šmudla malý ušatý a teď ho tu asi budete často vídat. Je mi potěšením vám představit Járu :-)
Jára není jen tak nějaký obyčejný zakrslý králík, má rodokmen a jeho babička s dědou byly dokonce z Německa, takže jsem si pořídila poměrně luxusního tvorečka :-)
Zatím váží půl kila a podle paní chovatelky má předpoklad, že po tátovi bude mít tak kolem 1kg v dospělosti, což je super, protože to je tak akorát velikost. Mě by tedy úplně nejvíc vyhovovalo kdyby zůstal takový jako je teď, ale je mi jasné, že všichni musí jednou vyrůst. I mě se to stalo a nejsem už tak roztomilá jako když mi byly tři roky :-)
Zatím je ale ztělesněná roztomilost. Ještě nemá uši úplně dolů a tak vypadá trošku jako vrtulník a chvílemi se i přibližně stejně rychle pohybuje (viz video na konci).
Musím říct, že jsem ani nečekala že s ním bude taková sranda. A protože je od paní chovatelky opravdu vymazlený tak se nechá i pohladit a ne že pořád jenom zběsile lítá jako šílenec.
Zatím se tváří i celkem vychovaně, nic moc nekouše co nemá. Zatím jen ochutnal kabel od UPC a knihu Kašpar z hor, kniha mu zdálo se chutnala víc než kabel, ale oboje jsem mu promptně zakázala. Tak jsem zvědavá jak dlouho si to bude pamatovat :-)
Taky se zdá, že já se mu líbím stejně jako on mě, protože když je na volno a já jdu třeba z obýváku do kuchyně, tak jde se mnou :-) Tak uvidíme jak bude náš vztah a vzájemná láska pokračovat, každopádně to proč jsem si ho pořídila splnil naprosto dokonale. Bylo takové divné vracet se do prázdného bytu a volno trávit úplně sama. Takhle je tu aspoň někdo mě vítá (vždycky když přijdu, hned v kleci panáčkuje a zdraví mě) a dnes jsme spolu byli celý den doma a byla to vážně zábava. Pozorovat ho je lepší než se dívat na televizi :-)
 První den, takhle jsme přijeli domů a Jára se ubytoval.



Průzkum kuchyně...
Velmi oblíbená činnost, hraní si v tašce se senem :-)


Hygiena musí být...

A na závěr video jaká je to tryskomyš když se do toho dá :-)


3 komentáře:

  1. je sladkej :-) náš ušák vyrostl do kila a půl a sežere na co přijde :-( neexistuje, aby byl puštěnej ani minutu bez dozoru, naposled na to doplatil kabel od myčky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já doufám, že se mi podaří aspoň trošku Járovi vysvětlit co smí a co ne, ale kabel od UPC už jsem srabácky schovala za skříň, protože se naučil kousat ho nenápadně a potichu za gaučem tak abych si nevšimla :-)

      Vymazat
  2. No ten je k sežrání! Teda ne doslova :))

    OdpovědětVymazat