pondělí 11. prosince 2017

Banánová bábovka s lesním ovocem

Tentokrát vlastní recept. Na skvělou, šťavnatou a netradiční bábovku. Bez cukru. Tak nějak aspoň trošku zdravě. Ideální když vám doma zbudou banány, zhnědnou a vy nevíte co s nimi. Vyhodit je to škoda, ale sníst už to moc nejde. Teď už budete vědět.

Suroviny:
 285g mouky - 100g hladké, 185g špaldové celozrné
1 vrchovatá lžička jedlé sody
1/2 lžičky soli
110g másla/ Hery
15g práškové stevie
2 vejce
4 přezrálé banány
85 ml sojového mléka (může být i normální)
vanilkový extrakt
dvě hrsti směsi mraženého rybízu (nebo jiného bobulového ovoce)
kokos a kokosový olej na formu

Postup:

Dáme si předehřát troubu na 170°C. Smícháme mouky, sodu a sůl. V jiné misce si rozmačkáme banány vidličkou a rozmícháme s mlékem a vanilkou. Vejce vyšleháme společně se stevii a máslem do pěny. Přidáme banány a vznikne nám taková kašička. Do té potom postupně vmícháme mouku. Vznikne těsto, které vypadá trošku jako cement a to i barvou. Vůbec se toho neděste, upečené to má barvu úplně normální.
Vmícháme ovoce. Nalijeme do kokosovým olejem vymazané a kokosem vysypané formy a šup do trouby. Pečeme podle toho jak známe vlastní troubu cca.40-60min. Ideálně zkusíme špejlí zda je těsto upečené i uvnitř.
Teď důležitá věc, necháme vychladnout ve formě. Já udělala chybu, že jsem nechala jen krátce odstát a poté vyklopila horké a střed bábovky se mi potrhal. Na chuti to nic nezmění, ale jíme i očima přece.

Teď už jen dobrou kávu a můžeme si pochutnat.


Žádné komentáře:

Okomentovat