pondělí 9. srpna 2010

Vlasy! Hair! die Haare! Hiukset!

I když se tady moc módě a kosmetice nevěnuji, udělám vyjímku (a zkusím z ní udělat tradici).
Lehce navedena Natálií a inspirována Ävchenkou, píšu příspěvek o péči o vlasy. Tedy o tom, jak se já starám o své vlasy.
Matka příroda mě vybavila vlasy, které se nejvíce hodí kategorie mastné.
Jsou mastné a silné a neexistuje účes ve kterém by držely. Natáčky musím mít na hlavě dva dny aby to vůbec bylo znát a to už mám kořínky tak mastné, že můžu jít rovnou pod sprchu. Pokud jde o kulmu nebo fénování, i přes tužidla a laky mi všechno vydrží na hlavě přesně 30minut, nebo do prvního zafoukání větru.
Ale protože jsem chameleon a pomalu každé tři měsíce měním barvu vlasů, jsou často vysušené, mají polámané konečky a  než se vzpamatují tak se chovají poslušně. Ale protože nemůžu chodit na hlavě s chemlonem musím je vyživovat. A teť už k výrobkům:

ŠAMPON


Balea Braun Shampoo - od přírody jsem bruneta a tak je tenhle kousek poviný. Dodává krásný lesk a krásně po něm vlasy voní. Navíc je levný. Používám ho i teď když se mi červená vymyla už skoro na hnědo, perfektně oživuje barvu a vyrovnává rozdíly "fleky" v barvě.

Balea Colorglanz Shampoo - perfektní levná alternativa k drahým šamponům pro barvené vlasy. Voní jemně po kokosu a barva (v mém případě aktuální červená, která se mi vždycky strašně vymývá) po něm krásně držela a nepouštěla ani do polštářů.


BALZÁM


Balea Braun Spülung/Balea Colorglanz Spülung - mám ve zvyku používat balzám patřící k šamponu, aby se netloukly vůně a taky protože si myslím, že se tím zesiluje účinek.


ZÁVĚREČNÁ PÉČE



L'ORÉAL Elséve color-vive pečující balzám -naprosto nejúžasnější věc na vlasy co mám! Vydržel mi neuvěřitelně dlouho, je ve spreji takže se pohodlně aplikuje a nemá vpodstatě žádnou vůni, takže nepřebije vůni šamponu a balzámu. Nastříká se do vlasů vysušených ručníkem a funguje jako superkondicionér. Vlasy se po něm perfektně fénují a hřeben jimi projíždí vpodstatě sám. Ale nesmí se to s ním přehnat, protože jinak jsou po něm vlasy hned druhý den mastné.


TUŽIDLA A PODOBNÉ VĚCI


Dětský zásyp Batole - První pomoc když mám mastnou patku/ofinu a okolí pěšinky (aneb to co do culíku neschovám) a u dveří mi zazvoní návštěva. Stačí malé množství, které vsaje mastnotu a vlasy vypadají na první pohled jako umyté. Ale nesmí se to přehnat jinak vypadám jako bych vylezla z vápenky :) a nepročesávat, protože to vlasy zase promastí.


Got2B Megalomania - pěnové tužidlo, jediné které na mě kdy fungovalo. Nádherně voní po bonbónech a kytičkách a já nevím po čem všem, vždycky když ho používám tak se mi vybaví vstupní hala Wonkovy čokoládovny (tam co je ta čokoládová řeka) ikdyž nevím proč, protože po čokoládě to nevoní.
Používám ji už dlouho a funguje jen když se dá do mokrých vlasů a ty se potom důkladně pročešou a následně hlavou dolů vyfoukají. Objem je ala Tina Turner a drží (i mě!)


Taft cashmere touch hairspray megastrong - nejlepší lak na vlasy co jsem kdy používala. Nevoní ani nesmrdí a drží!!!


PÉČE


Olivový olej a potravinová folie - jednou mi tuhle kúru někdo doporučil a je nejlepší. Používám ji jen občas když jsou moje vlasy už úplně v koncích a z odbarvování a barvení jsou úplně vysílené. Zachránila mi vlasy po sundání prodloužených a po různých barvících/odbarvovacích záchvatech. Stačí si dát oliv. olej do dlaně, naplácat na vlasy (vážně stačí tak málo i na dlouhé vlasy), pořádně pročesat a rozetřít aby se dostal všude., celou hlavu potom zamotat do potravinové folie aby se pěkně "zapařovala" a nechat min. 2hodiny. Potom vlasy umýt jako běžně a ony jsou najednou asi tak o 100% silnější a jemnější a i konečky se vzpamatují. Je to vitaminová bomba a vpodstatě zadarmo.



No a to je všechno. Moc o svou hřívu nepečuji :)

2 komentáře:

  1. Zajímavé... ta červená věc od Lorealu (color-vive balzám) mě hodně zaujala, stejně jako tip na masku s olivovým olejem - už jsem o ní slyšela od více lidí, ale nikdy jsem neměla odvahu ji vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
  2. to od Loreálu je super, já dřív používala podobný sprej od Gliskur (nevim jak se to píše), ale tenhle mi sedí víc. A až sebereš odvahu na masku tak dej vědět jak to dopadlo ;)

    OdpovědětVymazat