pátek 4. ledna 2013

Challenge accepted

Tak jsem po Vánocích začala s největším DIY projektem svého života. Tedy s rekonstrukcí svého budoucího bytu. Bude to boj, ale na konci to bude krása, aspoň doufám.
Máte na co těšit, protože vás nejdřív budu zásobovat hromadou fotek a informací o barvách, lacích, betonech a dlažbách a potom nastoupí organizing porn :-D Už se těším, že budu moct zavést systém do všech svých věcí. Snad vás to bude bavit, snad to bude bavit i mě a snad se z toho nezblázním, protože je toho vážně hromada.
Začala jsem v kuchyni. V kuchyni toho je totiž nejvíc. Je tam toho zatím i dost nejasného, někdy i během 12-ti  hodin změním názor a nebo něco vymyslím a když tam potom stojím tak to zase zavrhnu. Takže s kuchyní je to opravdu boj. Už mám ale jasno v barvě na stěny a v horních skříňkách. Nu aspoň něco, že?

Ale popořadě. Ve velkém jsem to rozjela 26.prosince. Vyluxovala a vytřela jsem asi čtyřikrát obývák (pořád z něj ještě leze špína, takže mě to ještě minimálně čtyřikrát čeká) a dala jsem se do čištění sporáku. Dělala jsem to tři dny. Vypadá jako úplně nový a to včetně trouby a šuplíku na plechy. Jupí! :-)
27. a 28. jsem šla do práce, ale po práci jsem vždycky hned jela do hnízda a umývala, drhla a drbala. Natřela jsem první dveře od kuchyně a dala se do mytí skříňky v koupelně. Sobotu 29. jsem věnovala domytí sporáku a natření kuchyňské skříňky. Balakryl je teď můj nejlepší kamarád :-)
Sjela jsem do Ikey a koupila nové úchytky na kuchyň. Tak se těším, že je tam brzo namontuju a uvidím konečně jak to bude vypadat až to bude úplně hotové. Zatím, ale aspoň dokumentace výše vypsaných prací.

Nové uskupení kuchyně
Vystěhovaný obývák, aneb ještě že mám takovou superchodbu :-D
obývák bez koberce....tu podlahu prostě miluju...

První nátěr na dvířkách.

oloupala jsem konečně ty šílené samolepky z dlaždiček a chystám se je umýt a natřít spáry na bílo

sporák v průběhu očisty....tady už je to tak z poloviny za mnou


Tady už je sporák čistý jako slovo boží, skříňka je vyklizená, umytá a čeká na natření

before
in progress 

after....pravá strana už má dva nátěry, levá jen jeden. Bude to krása.

3 komentáře:

  1. Spousta práce, ale když je to na svým, tak to člověka baví! Fandím ti, určitě to bude krásný, až to bude hotový :))

    OdpovědětVymazat
  2. ty jo ten byt je nádherně vlkej :-) tak užívej a ať ti to jde od ruky a neboj bude super bydle t sama :-)

    OdpovědětVymazat