neděle 8. září 2013

21. - 31. den/level 3

Prožívala jsem malé vítězství když jsem docvičila level 2 30DS. Navíc se přiblížila chvíle kdy do jídelníčku zapojím přílohy. Ale neradovala bych se asi tolik kdybych věděla co mě čeká v posledních deseti dnech.
Level 3 s Jillian je naprosto příšerný, odporný a nechutný. Od začátku do konce jsem měla pocit, že za minutu umřu. Takže jestli jsem nadávala na druhý level, tady jsem pochopila, že to byla jen přípravka na tuhle hrůzu. Při prvních opakováních takového cviku na břicho kdy se dělají nůžky nohama ve vzduchu už tak po čtvrtém opakování jsem zařvala bolestí na celý dům a musela přestat. Navíc je většina cviků na stehna a zadek, takže do třetího patra ve kterém bydlím jsem už prakticky chodila po čtyřech. Ale zase abych si jen nestěžovala a vás to neodradilo, i tady se dostavilo to co u předchozích kol. Stačilo vydržet. I ty odporné nůžky jsem nakonec udělala skoro všechny. A rockstars nebo jak tomu ta holka nadává jsem na začátku měla úplně hrůzu dělat, strašně jsem se bála vyskočit a pokrčit nohy a na konci jsem už udělala plný počet ;-) Takže - stačí vydržet!
Co se týče jídelníčku jsem konečně doklepala 14 dní bez příloh a mohla si dát pečivo a těstoviny :-) Nikdy bych nevěřila, jaký orgasmus zažiju při snídání kaiserky se sýrem potom co jsem si ji 14 dní odpírala a to nemluvím o tom jaké blaho mne zalilo při obědvání těstovinového salátu :-) kalorická hodnota mého jídelníčku stoupla nad 5000 kJ. Tedy stále dietní režim.
Bohužel musím říct, že na konci měsíce jsem to přehnala. Měla jsem toho hodně v práci (tři dvanáctihodinovky za sebou) a nějak málo a špatně jsem spala a prostě u předposledního cvičení jsem málem omdlela, takže jsem to v půlce vypnula a dala si housku i když už bylo deset večer a já šla hned vzápětí spát. Následující den jsem se cítila jako by po mě celou noc jezdil parní válec tam a zase zpátky. Na odcvičení posledního dne nemohlo být ani pomyšlení. Ukázalo mi to ale důležitou věc, že moje tělo je sice nadšené a mění se díky tomu jak cvičím a pěkně jím, ale nenechá si ode mě úplně všechno líbit. Takže jsem si naordinovala pauzu a z lvl 3 odcvičila tedy jen 8 dní místo 10-ti. Ale nešlo to. Zase nejsem blázen, abych zkolabovala pro pár centimetrů :-)
Taky jsem v tomhle období přelouskala celý web http://mojetelo.blogspot.cz/ a spočítala si ( tady ) bazální metabolismus. Je lepší si zajít na bodystat, není to ani moc drahé a v Praze například je to na dost místech, ale pro začátek mi to orientačně stačilo. Zjistila jsem, že můj "bazál" je 6523 kJ, což je klidový stav kolik moje tělo potřebuje když bych celý den jen ležela a vůbec se nehýbala. To pro mě bylo překvapení, protože to znamenalo, že jím málo! Dokonce podle tohohle výpočtu bych pro hubnutí měla přijímat 7786 kJ max. No to je o dost víc, než jím :-) Začala jsem tedy přiměřeně zvětšovat porce o proti receptům. Tu pár gramů navíc, tu o kousek větší okurka, nebo malinko víc brambor. Zase to přece s těmi kaloriemi nebudu nějak extra hrotit, abych se z toho počítání nezbláznila :-)
Od mámy jsem si půjčila tuhle skvělou knížku a asi si jí brzo koupím.

Rozhodně bych jí všem doporučila, protože je tam 70 jídelníčků i s recepty a má to i druhý díl (oba se chystám si brzo pořídit) kde je dalších 70 jídelníčků. To i člověk bez kuchyňské fantazie a nápadů pochopí co a jak a v jakém množství má vařit :-) Navíc jsou to jídla velmi chutná a normálně vypadající. Je tam prostě i guláš a podobně, takže ani milovníci české kuchyně nepřijdou zkrátka :-)
Malá ukázka obědů a večeří (nejen z krabičkové diety) :
těstovinový salát
zapečená brokolice s rajčaty
ředkvičky a tavený sýr (svačina)
kuřecí maso s bramborem a zelenými fazolkami
Kuře na hořčici s bramborem
Zapečená zelenina se šunkou a sýrem a br.kaše
Záhorácký závvitek s bramborem a zeleninový salát.
Pikantní pomazánka ze sýru cottage
Hovězí s fazolkami a bramborem
Kaiserky se sýrem

Zase jeden kupovaný salát :-)

Vepřový řízek v bylinkové krustě a okurkový salát

Kuskus s kuřetem a zeleninou
Moje první domácí smoothie z jablek a švestek...mňam

Teď udělám trošku reklamu pár věcem o kterých si myslím, že jsou fakt strašně dobré (a to nejen chuťově).

Nejsem žádný milovník müsli tyčinek, dokonce bych řekla, že mi přijdou docela dost hnusné a přeslazené. Ale tyhle jsou opravdu vynikající. Navíc obsahují l-carnitin a chrom, takže pomáhají spalovat a není po nich hlad. Mám teď pořád jednu v kabelce "pro stav nouze" kdy nemám svačinu, nebo kdy mě náhle přepadne hlad a nemám nic po ruce. Navíc je na výběr z hodně příchutí, nejlepší je asi meruňková v čokoládě :-) Ale ani ty v jogurtu nejsou špatné, obzvlášť ty citrusové. Prodává Vitaland za 9,-

Nejsem milovník shaků. Dokonce jsem většinu života odpůrce těchhle věcí, nahrazovat jídlo něčím co je v prášku a rozmíchá se to ve vodě mi vždycky přišlo trošku děsivé, ale nicméně jsem se rozhodla tomu dát šanci a byla jsem příjemně překvapená. Ultra Diet Shake (ten název zní jako bych po vypití hned měla ztratit kilo) je celkem fajn. Zvolila jsem čokoládový a nelitovala. Sáček je jen poloviční porce, prostě jen na ochutnání, kdo si není jistý jestli by něco takového snesl je to ale ideální. Prodává Vitaland za 25,- a mají víc příchutí. Čokoláda, banán, vanilka, jahoda. V říjnu si to hodlám koupit ve velké piksle, protože jsem člen Vitaland klubu a bude na to akce :-) Do té doby musím ochutnat i další, abych nevyhodila 500,- za něco co mi potom nebude chutnat :-D

Další skvělý objev bez kterého bych se už prakticky nedokázala nasnídat je "Dobrá vláknina" od firmy BonaVita. Znám jejich sojové maso, to jím už léta, ale jejich další výrobky jsem objevila teprve nedávno. A tahle snídaňová věc je naprosto dokonalá. Nevadí mi müsli ani jiné cereálie, nebo směsi z ovesných vloček, ale že bych to musela jíst denně to nějak ani ne, ale tohle bych si klidně dala i víckrát denně! Je to tak dobré! křupavé a hlavně, je to asi vážně vláknina, protože když to snídám tak mám problém potom vůbec svačit, většinou nemám hlad až do oběda. Koupila jsem v Albertu v akci, ale běžná cena kolem 57,- (ale na snídani připadá jen 30g takže to ubývá celkem pomalu)

A takhle to vypadá jako snídaně :-)


Tady navíc smíchané s jablkem. To je asi úplně nejlepší verze.
A ještě jedna věc od BonaVity - Ovesné kaše. Moc dobré. Lepší než ty Emco, které jsem jedla dřív. A ta čokoládová má v sobě kousky čokolády ;-) Jeden pytlík cca. 9,- (už si to nepamatuju, ale víc to nestálo, to je za snídani dobrá cena ne?)



No a na závěr tedy suma-sumárum úbytek za posledních 10 dní. Prakticky 0. Jen něco málo na bocíh, ale váha stojí a břicho je pořád stejné i když už vidím do kalhot :-)
Byly mi jen-tak-tak ;-)
Nejsem si jistá jestli dělám chybu v jídelníčku, nebo mám líný metabolismus, nebo oboje. Ale určitě v tom hrál velkou roli spánek, kterého jsem měla opravdu málo. A taky začínám mít obavu, že v tom jedou moje rozházené hormony, které jestli si nesrovnám mi nikdy nedovolí doopravdy zhubnout.

1 komentář:

  1. klobouk dolů! obdivuju tvou pevnou vůli :) ať ti vydrží! btw. ty saláty ve slevě taky kupuju :D

    OdpovědětVymazat