neděle 1. července 2012

Mini Zoo Malá Chuchle

Minulý víkend jsme se ženou vyrazily na výlet. Přece nebudeme pořád vysedávat po kavárnách, obzvlášť když je tak krásné počasí, povídat se dá i za pohybu ;-) Sháněla jsem něco co by bylo blízko u Prahy (aby to bylo na MHD) a aby to bylo zadarmo, protože do výplaty daleko. Tpk z plurku mi poradil dvě lesní mini zoo a tak jsme do jedné vyrazily.
Lesní mini zoo v Malé Chuchle je asi 5 minut od Smíchovského nádraží. Jezdí tam autobus a kdo má opencard nestojí ho to nic :-) Na internetu mluví o třech různých cestách které tam vedou. My se vydaly tou co vede od zastávky Kazínská kolem železnice do kopce až ke kostelu sv.Jana Nepomuckého odkud je úplně úžasný výhled na okolí na Modřany, Komořany a Bráník. Ta vyhlídka za ten strašný kopec opravdu stála. Kostelík stojí na naprosto neuvěřitelném místě. Najednou uprostřed lesa je hřbitov a kostel. Člověk by čekal spíš krmelec pro zvířata a on krmelec pro duši :-)
Zbytek cesty už je po příjemné asfaltové cestě skrz les, není to nijak značené, ale když jde člověk pořád směrem zpátky do Prahy tak nemůže zabloudit (a nebo se než tam pojedete podívejte na mapu jako já :-) )
Je to moc příjemná procházka. K lesní zoo to od kostelíku není daleko, odhadem tak 2km maximálně.
Výlet je rozhodně vhodný i pro rodiny s dětmi, v zoo najdete moc pěkné dětské hřiště a o víkendech tam v sezoně funguje občerstvení. Takže když se nabažíte zvířátek můžete usednout na limču a zmrzku.
Zvířat je tu překvapivě hodně. Čekala jsem ohradu s jeleny a jednu lišku v kleci a ono ne. U každé voliéry nebo výběhu je cedulka s informacemi o obyvateli. Kde žije, co papá atd.takže se i přivzděláte.
Je tu velký výběh s muflony a daňky, mají tam i mladé a musím říct, že maličcí daňci byli úplně k sežrání. Mají tu i lišku (vypadá úplně jako z pohádky), bažanty, krkavce, havrana, různé sovy a dravce. Také je tam jezevec, mýval a takové srandovní zvíře co se jmenuje "psík mývalovitý" a vypadá jako voříšek skřížený s mývalem a upozorňuju, že je super roztomilý, zasekla jsem se u něj snad na deset minut.
Z lesní zoo potom vede cesta kolem studánky (moc pěkně udělané) prudce dolů z kopce kolem bývalých chuchelských lázní, které jsou nádherně zrekonstruované, až ke kostelíku Narození Panny Marie kde si na infopanelu můžete přečíst něco málo o historii lázní (píšu to, protože to povídání je moc zajímavé). A potom už je to kousek zase zpátky k autobusu a hurá zpátky do Prahy.













Nám to bylo málo jako výlet a tak jsme se rozhodly jít se ještě projít Prahou. Vzaly jsme to přes naši oblíbenou zahradu Kynských na Smíchově, která je prostě nádherná, plná úžasných zákoutí a i když je úplně celá do šíleného kopce, můžu jí jen a jen doporučit, až na Petřín kde jsme okoukly Hladovou zeď (já u ní byla dokonce poprvé v životě - to jsem Pražák co?) a pokračovaly nahoru kde jsme se zhrozily při zjištění co stojí vstup na rozhlednu a že se platí za výtah. Konečně jsme taky objevily vstup do kouzelné anglické zahrady, do které se dá dívat z vrchu, ale nikdy v ní nikdo nesedí a už když jsme tam byly na prvním rande jsme si říkaly, že by to chtělo tam najít cestu. Nakonec jsme se přesunuly na Kampu, kde jsme si sedly na trávu a užily si malý improvizovaný piknik s mými domácími muffiny :)
M. mě potom odvezla domů autem a já se překvapivě moc nebála a dokonce jsem zvládla navigovat tak aby jsme se neztratily :-)










PS: Společná fotka bude příště ;-)

1 komentář: