neděle 26. září 2010

Second Hand manie.

Jelikož pořád hledám nové, dobré sekáče a každý si ty své střeží jako oko v hlavě a já je pak stejně většinou náhodou objevím přijde mi zbytečné dělat ohledně této tématiky nějaká tajemství.
Během dvou dnů jsem byla ve třech sekáčích, dva z nich považuju v tuhle chvíli za nejlepší co znám.

1. Praha Radotín 
(http://www.mujsekac.cz/cz/prodejny-velkoobchodu)

Dá se sem prý bez problémů dojet vlakem (informace pro ty co nemají auto). Sekáč je rozdělený na tři části. Luxusní výběrová část, normální výběr a hrabárna.
Hrabárna je obrovská hala kde se štítíte na hodně věcí sáhnout a modely jsou tu ve většině případů na první pohled šílené, nehrabala jsem, neměla jsem čas. Cena je 20,- za všechno. Prý se tu dá najít hodně vintage kousků, nemám zkušenost, ale věřím tomu. Modelů z 80's a 90's jsou tu mraky.
Výběr spočívá jen v tom, že trochu lepší oblečení nastrkali na ramínka. Koupila jsem si tam jenom šátek v Hermés stylu, stál 40,- což mi přijde hodně, jinde za to mám tričko.


V luxusním výběru jsem byla úspěšná a koupila si dvě věci. Šatičky Amisu za 220,- a pletené paleto Atmosphere za 160,-. Přijde mi to na sekáč opravdu hodně drahé. Oblečení je sice krásné, ale to jinde taky.



2. Zlatníky
(http://www.finaho.cz/index.php)

Nejlépe se sem člověk dostane autem, ale dá se najít i cesta pomocí příměstských autobusů. Sekáč ve Zlatníkách funguje už roky, nebála bych se říct, že je to jeden z prvních sekáčů tohohle typu u nás. Já osobně do něj jezdím už asi 15let. Jednu dobu to bylo hodně slabé a jezdit jsme tam přestali, teď musím říct, že jsou Zlatníky opět perfektní. Objekt je rozdělený na výběr a hrabárnu.
Výběr má dané ceny za kilogram. Byla jsem v obojím. Koupila jsem tam dva dětské oblečky pro kamarádku (oba za 60,-) a pletené pončo za 140,- což považuju za cenu tak akorát. Všechno je na ramínkách, čisté a příjemné.



Hrabárna je obrovská hala plná košů s roztříděným oblečením. Ceny začínají na 20,- a většina věcí se pohybuje kolem 40,-/60,- Dá se tu najít opravdu hodně krásných věcí. 8 věcí z 10 je značkových. Kdo touží po retro/vintage kouscích tady si přijde na své, pokud nemáte nohu jako slon (jako já) seženete tu i hezké boty. Nakoupila jsem toho hodně, hlavně svetrů a podzimně-zimních kousků. Celé to stálo 220,-













3. Sekáč na trhu u autobusového nádraží Na Knížecí.

Kdo pamatuje a pláče pro starou dobrou hrabárnu v pankrácké tržnici může přestat smutnit. Tohle je ona :-) Přestěhovala se sem už před lety a pořád je dobrá. Některé dny je to slabší, ale vždycky se tu něco najde. Ceny jsou od 20,- záleží na tom kde hrabete. Velmi často tu mají akci 2+1 zdarma. Je tu i zkoušecí kabinka. Otevřeno mají jen v týdnu po-pá myslím, že od 8 nebo od 9 do 18h. Je to móda z anglie, opět 8 z 10 věcí je značkových. Dají se tu najít i perly v podobě šatů Dolce&Gabana.
V pátek jsem tu nakoupila za 230,- ale vpodstatě odtud pochází téměř kompletně můj šatník.






Toť vše. Hned jak budu mít čas zajedu se podívat do Holešovické tržnice, tam je taky velký sekáč a na Pankráci také něco je. Kdyby jste měl někdo nějaký tip kam zajít tak ho určitě uvítám. Dobrých sekáčů není nikdy dost ;-)

Hrabání zdar!

6 komentářů:

  1. ta nocni kosile ze zlatniku (jestli to nejsou saty teda) je bozi, takovou chci taky uz nejakou dobu. a jinak super, dik moc za tipy. ja zatim chodivam jenom na ujezd do minisekace, kde je cena taky za kilo a najit se tam da :)

    OdpovědětVymazat
  2. jo jo je to noční košile :) já mám takových několik, jsem na ně uetá docela. Na Újezdě vedle grow shopu? Jezdím okolo, tak tam mrknu někdy, díky za tip :)

    OdpovědětVymazat
  3. Souhlasím s j., košilka je úžasná, taky bych nějakou takovou mileráda vlastnila... možná tě brzy budu otravovat s dotazy na přesnou lokaci sekáče Na Knížecí, jezdím odtamtud do Hlubočep za tetou :)

    OdpovědětVymazat
  4. Evi já hledala košilku i pro tebe, ale našla jsem jen jednu a tu jsem sobecky ukořistila :) ale neboj, myslím na tebe ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Prosím, kde se nachází ten na Knížecí? díky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to na tom tržišti vedle autobusového nádraží. Zvenku to vypadá jen jako vietnamská tržnice, ale je tam i hrabárna. Bývala tam i cedule "anglická móda" nebo něco takového. Dlouho jsem tam nebyla, snad to tam ještě je :-)

      Vymazat